Vezetett látogatás a védett területeken

 

 

Ár: 32  EURO-tól / nap / személy (a csoport létszámától függően)

A részvételi díj tartalmazza: 2 védett terület idegenvezetővel történő megtekintését, az óvott területek környékéig való szállítást, piknikhez összeállított élelmiszer csomag, fényképek, illetve videofelvételeket tartalmazó DVD a kirándulásról.

12 éven aluli gyermekek számára 20%-os kedvezményt nyújtunk

A részvételi díj nem tartalmazza: a látogatási díjat (ha meg van szabva), biciklibérlés díját, italokat, valamint egyébb személyes költségeket.

Fedezzék fel a Gutin Hegység védett területeit – lávafennsíkok, vulkanikus kúpok, különös formájú sziklás csúcsok, amelyek egy egyedi, titokzatos, más hegyektől eltérő világot fednek fel és amelyek rendkívüli lehetőségeket kínálnak a bőséges vadállomány megfigyelésére, illetve fényképezésre. Kövessék szemükkel a ragadozó madarakat, amint a mozaikszerű tájat szelik át és ismerjék meg a hegyközi mocsaras vidékeken élő húsevő növényeket.

Az alábbiakban kiválaszthatják a megfelelő útvonalat:

  1. útvonal:
  • Kakastarély  Természetvédelmi Terület – egyike a leglátványosabb andezit formációknak, amely része egy 9 millió évvel ezelőtt kitört vulkán kráterének, védett természeti örökségnek minősítették.
  • Molnárok tava Természetvédelmi Terület –természetes körülmények között megőrzött, kialakulófélben lévő tőzegtó, amely ritka élethelynek minősül Romániában.

2.   útvonal:

  • Tatárszoros Természetvédelmi Terület – egyedülálló keletkezési körülményekkel bír Romániaszerte, a Fenyők-patakja sebes vizei vájtak utat az andezit vulkanikus sziklatömbökbe, sziklás szakadékokat hagyva maguk után. A függőleges sziklafalakat a paleozoikumból származó lucfenyőerdő öleli körül.
  • Nagy-Jézer tőzegtelep Természetvédelmi Terület – egyike a legjobban megőrzött, hegységben lévő vizes élőhelyek egyike Máramarosban, amely 1014 m magasságban található.

Fakultatív:

  • Félnapos túrák 25 EURO-tól
  • Biciklivel a természetben – élvezzék teljes mértékben a hegyi útvonalakat, a biciklik szállítását, illetve visszaszállítását ügynökségünk biztosítja. Ennek a költsége mintegy 8 EURO/nap a túra árán kívül.
  • Megfigyeléshez szükséges eszközök: látcsövek, illetve távcsövek. Díj: 4 EURO/nap.

Solicită informații