Vizită ghidată în ariile protejate

 

 

Tarif: de la 32 EURO / zi / pers. (în funcţie de mărimea grupului)

Pachetul conţine: vizitarea a 2 arii protejate, ghid, transportul până în vecinătatea ariilor protejate, pachet alimente pentru picnic, imagini foto/video ale excursiei pe suport DVD.

Se acordă reduceri de 20% pentru copii cu vârsta până la 12 ani

Pachetul nu conţine: taxă de vizitare (acolo unde se percepe), taxă de închiriere pt. biciclete, băuturi şi alte costuri personale

Descoperiţi ariile protejate din Munţii Gutâi – platouri de lavă, conuri vulcanice, abrupturi stâncoase cu forme bizare ce dezvăluie o lume aparte, enigmatică, diferită de cea a altor munţi, ce oferă posibilităţi deosebite pentru observarea abundenţei vieţii sălbatice şi fotografiere. Urmăriţi păsările de pradă ce survolează peisajul mozaicat şi faceţi cunoştinţă cu plantele carnivore din tinoavele montane.

Puteţi să vă alegeţi traseul:

Opţiunea 1:

  • Rezervaţia Creasta Cocoşului – una din cele mai spectaculoase formaţiuni andezitice, parte din craterul unui vulcan erupt cu 9 milioane de ani în urmă, are statutul de monument al naturii.
  • Rezervaţia Naturală Lacul Morărenilor – lacul sfagnetelor în formare, habitat rar în România, conservat în condiţii naturale.

Opţiunea 2:

  • Rezervaţia Naturală Cheile Tătarului – cu o geneză unică în România, abrupturile stâncoase sunt săpate în roci vulcanice de apele repezi ale Văii Brazilor, pereţii verticali fiind îmbrăţişati de un molidiş primar.
  • Rezervaţia Naturală Turbăria Iezerul Mare – este una dintre cele mai bine conservate zone umede de altitudine din Maramureş, aflându-se la o altitudine de 1014m.

Opţional:

  • Ture de ½ zi cu Tarif: de la 25 EURO;
  • Cu bicicleta în natură – bucuraţi-vă din plin de traseele montane naturale şi nu vă faceţi griji de transportul acestora, agenţia facilitează transportul bicicletelor sau recuperarea acestora. Tarif: 8 EURO/zi adăugat la preţul turei;
  • Echipament de observare : binocluri, lunete. Tarif: 4 EURO/zi.

Solicită informații