Eseménydús Karácsony Máramarosban

Invalid Displayed Gallery

Biztosított szolgáltatások:
– helyi jellegzetességgel biro, haromcsillagos panziókban történő elszállásolás 3 éjszakára;
– ünnepi asztallal gazdagított félpanziós ellátás – jellegzetes falatok, bőséges pálinka-, illetve borkostoló keretében (az alkoholos italok költsége benne foglaltatik az árban a túra teljes időtartamára);
– tábortűz;
– 2 tematikus kirándulás;
– szállítás, illetve szakképzett idegenvezetés a 2 kirándulás időtartamára.

A szervezők nem állják:
– a rendeltetési helyre történő szállítást;
– a fürdőhelyekre való belépőt.

Leírás

Karácsony hava Máramarosban gyönyörű szokásokkal és hagyományokkal tarkított, amelyek mély jelentésvilágát a helybéliek nyitott szívvel tárják fel az odalátogató turistáknak.

Egy exklúzív szabadságra hívjuk meg Önöket, interaktív programot kínálva a 6-12 fős csoportoknak. Megtapasztalhatják a falusi élet jellegzetességeit és a hagyományos ételféleségeket, résztvehetnek a helybéliek társaságában az ősi szokások és hagyományok megünneplésén, részleteket tudhatnak meg a fatemplomokról és a máramarosi kapuk faragésainak szimbolisztikájáról, valamint egy kiruccanást tehetnek a természetbe és ellazulhatnak a sós vizű medencékben.

A program magába foglal 2 tematikus kirándulást, amelyek a megszokott szabadságokkal ellentétben feledhetetlen élményekkel gazdagítják a résztvevőket:

1. Ünnepi díszbe öltözött fából készült templomok és falusi kapuk, a Bârsana Kolostorban megtartott karácsonyi szertartás, majd az UNESCO örökségnek nyilvánított, XVII. századi Deseşti şi Budeşti falukban fellelhető fatemplomok bemutatása. Az út során megfigyelhetjük és tanulmányozhatjuk a máramarosi kapukat – térség identitását tükröző népművészeti építészeti kincseket.

2. Egy eseménydús nap – kiruccanás a természetbe, sós tavak, évszázados erdők, valamint sósvizű medencék nyújtotta kényeztetés. Ellátogatunk az Aknasugatag mellett található sós tavakhoz, majd a közelben elhelyezkedő Crăiasca Erdő Természetvédelmi Terület könnyen járható ösvényeit követve felfedezhetjük a különböző fafajok gyógyító hatását. A kirándulást egy erőt adó, melegvizű sósfürdővel zárjuk, amelyet követően a panzió nyújtotta bőséges vacsorával, illetve holdvilágnál rakott tábortűzzel búcsúzunk a naptól.

Solicită informații