Crăciun activ în Maramureș

Tarif:  de la 198 EURO

Servicii incluse:
– 3 nopţi cazare la pensiune 3* cu specific local
– demipensiune cu mese festive – bucate tradiţionale stropite din belşug cu horincă şi vin
– foc de tabără
– 2 excursii tematice
– transport şi ghid specializat asigurat pe parcursul celor 2 excursii

Servicii neincluse:
– transport către destinaţie
– taxa de intrare la piscină

Descriere ofertă:
În Maramureş, perioada de Crăciun e plină de obiceiuri frumoase, încărcate de semnificaţii pe care localnicii le împărtăşesc cu drag turiştilor veniţi să le admire.

Vă invităm într- o vacanţă exclusivistă, cu program interactiv, pentru grupuri de 6-12 persoane în care să experimentaţi viaţa rurală şi bucatele tradiţionale, să participarţi la datini şi obiceiuri străvechi alături de localnici, să aflaţi mai multe despre bisericile de lemn şi simbolistica sculpturilor porţilor maramureşene, să vă răsfăţaţi cu o escapadă în natură şi relaxare în pişcina cu apă sarată.

Programul include 2 excursii tematice ce fac diferenţa dintr-o vacanţă obişnuită şi una memorabilă:

1. Biserici şi porţi de lemn în atmosfera de sărbătoare: liturghia de Crăciun la mănăstirea Bârsana, apoi un un tur al bisericilor de lemn din secolul XVII, incluse în patrmoniul UNESCO din Deseşti şi Budeşti. Pe parcursul excursiei vom observa şi studia porţile maramureşene – bijuterii arhitectonice de artă populară ce poară cu ele identitatea locului.

2. O zi activă – escapadă în natură, lacuri sărate, pădure seculară şi relaxare în pişcina cu apă sărata. Vom vizita împreună lacurile sărate de lângă Ocna Şugatag, apoi vom vom urma aleile blânde ale Rezervatiei Pădurea Crăiască din vecinătate, unde veti afla detalii despre puterile curative ale diferitelor specii de arbori. Vom încheia excursia cu baie reconfortantă în piscină cu apă sărată incălzită fiind pregatiti pentru cina îmbelşugată şi foc de tabără sub clar de lună la pensiune.

Solicită informații